Dekor Tuğla | Derzin Etkisi
Cephe,kaplama,ev,stone,brick,veneer,kaplama,decorative,bina,konut,dekor,dekoratif,tuğla,renkli tuğla,eski tuğla,eskitme,harman,dekorasyon,barok,restorasyon,duvar,wall,mimari,Kültür Tuğlası,Bisküvi Tuğla,Duvar,Tuğla Duvar,Pres Tuğla,Estetik,Derzin Etkisi
14921
page-template-default,page,page-id-14921,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Derzin Etkisi

Seçeceğiniz DekorTuğla modelleri ve renkleri kadar, kullanacağınız derzin rengi, dokusu ve uygulama biçimi de mekanlarınızdaki ambiyans için çok önemlidir. Aynı tuğla için kullanılan farklı derz teknikleri ile tarihi, nostaljik mekanların yanı sıra modern mekanlar yaratabilirsiniz. Bu ayrıntıların seçimini tamamen sizin yaratıcılığınıza ve zevkinize bırakıyoruz.

Standard Derz

En çok kullanılan, derz poşeti ya da tabancasıyla uygulanan tekniktir.

Sızma Derz

Tuğla yapıştırıcısının bol kullanılması ile yapıştırma esnasında tuğlanın yanlarından taşan yapıştırıcının derzin yerine kullanıldığı bir tekniktir. Yapıştırıcı önceden isteğe göre renklendirilebilir. Bu sınırsız renk seçeneği hayallerinizdeki ambiyansı yaratmakta yardımcı olur. Bu teknikte tuğlalar birbirlerine daha yakın örülmelidir.

Krema Derz

Bu teknikte derz tuğlaların aralarına poşet veya tabanca ile fazla miktarda uygulanır. Uygulamadan sonra düzeltme yapılmaz.

Aşırı Derz Dolgu

Bu teknikte derz tuğlaların aralarına poşet veya tabanca ile kimi yerlerde tuğlanın yüzeyine taşacak şekilde doldurulur. Daha tarihi ve doğal görünümlü mekânlar yaratmak için kullanılır.

Asma İzi Derz Dolgu

Ege’de yüzyıllardır yapılan taş binaların derzlerinde kullanılan bir tekniktir. Uygulamadan sonra bir asma dalı kullanılarak derzin ortasına çizgiler çekilir. Böylece daha çarpıcı mekânlar yaratılabilir.